Matematik

Isoler x i ligningen

23. december 2017 af Genjutsu - Niveau: B-niveau

Hvordan FK gør man det her

ligningen er på et billede, der er vedhæftet

Vedhæftet fil: Ligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2017 af Mathias7878

Skal de lodrette streger forestille parenteser? Og kan du tyde, hvad det andet tal er på venstre siden?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2017 af Mathias7878

Det liger lidt et omvendt 6-tal, men jeg er lidt usikker. Her er hvordan det gøres, hvis tallet er et 6-tal:

7(6-2x)+3x = 4(x-1)

Udregn parenteserne. Gang 7 med 6 og 7 med -2x, samt 4 med x og 4 med -1:

42-14x+3x = 4x-4

Vi reducerer

42-11x = 4x-4

-11x flyttes over på højre siden ved at lægge 11x til på begge sider og -4 flyttes over på venstre siden ved at lægge 4 til på begge sider

46 = 11x

divider da med 11 på begge sider og du har x

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2017 af ringstedLC

Hvis nu vi siger, at der står:

\begin{align*}7(5-2x)+3x&=4(x-1) \\ x&= \;? \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2017 af Soeffi

#3 Jeg læser:

7|5-2x|+3x&=4|x-1|


Svar #5
23. december 2017 af Genjutsu

#4
#3 Jeg læser:

7|5-2x|+3x&=4|x-1|

dette er korrekt læst


Svar #6
23. december 2017 af Genjutsu

ved bare ikke hvordan man skal isolere x når de der nummeriske streger err der


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. december 2017 af alexandersvanholm

Det må være parenteser. Hvis man zoomer lidt ind på billedet, så kan man også se, at tegnene ikke er helt identiske, hvilket de ville være, hvis det skulle forestille numeriske tegn. De buer lidt i hver sin retning.

Mvh,
Alexander Svanholm

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. december 2017 af StoreNord

#5    Du kan roligt gange 7-tallet og 4-tallet ind.
         Og så kan du jo prøve at kvadrere begge sider.

Men vi kan jo også bare lade #7 ha ret.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. december 2017 af ringstedLC

Hvis du stadig mener, at det er numerisk tegn, kan se hvordan numeriske ligninger løses på:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/numeriske-ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. december 2017 af MatHFlærer

Jeg er enig med #7, hvis det er numerisk, så har ligningen ingen løsninger. Derimod er der løsning, hvis det er alm. parenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. december 2017 af StoreNord

#7 og #10 har ret. Hvis det er numerisk-tegn, er højre side aldrig lig med venstre side.   Skærmbillede fra 2017-12-23 18-06-33.png   


Skriv et svar til: Isoler x i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.