Matematik

Hjælp med lommeregner

29. december 2017 af mathise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har prøvet at få min lommeregner til at løse noget men jeg tror simpelthen jeg bruger den forkert. 

Jeg skal have isoleret x, men min lommeregner vil overhovedet ikke samarbejde. Det kan måske være fordi man ikke skal taste det ind lige ud ad landevejen`? 

12,5 = 100*0,5*e-0,35*x

Måske er det forkert at prøve at isolere som forneden?

(12,5 ):12,5= (100*0,5*e-0,35*x):12,5

Den siger også syntax error når jeg bare prøver at skrive e-0,35 og trykker enter bare for at se om der kommer noget frem


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2017 af MatHFlærer

Hvad lommeregner bruger du?
I så fald findes der gode online lommeregnere, eksempelvis web2.0calc
Der er også WolframAlpha

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2017 af mathon

, skal være .


Svar #3
29. december 2017 af mathise (Slettet)

#2

, skal være .

Ja jeg skrev også komma ved en fejl her, der er kun et . på min lommeregner så det er hvad jeg har brugt. 


Svar #4
29. december 2017 af mathise (Slettet)

#1 Hvad lommeregner bruger du?
I så fald findes der gode online lommeregnere, eksempelvis web2.0calc
Der er også WolframAlpha

Jeg bruger en TI-30XB den ligner ret meget den her https://www.youtube.com/watch?v=4RK84cOzCr0 

Jeg bliver desværre nød til at lære det på lommeregner så jeg vil virkelig have hjælp til det. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2017 af mathon

       


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. december 2017 af mathon

TI-30XB kan ikke løse ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. december 2017 af MatHFlærer

Din lommeregner er ikke udstyret med CAS. Der skal du have eksempelvis TI89 eller noget der.
Men evt. prøv de links jeg skrev.

Svar #8
29. december 2017 af mathise (Slettet)

Øv. Kan man så godt finde den i hånden eventuelt? Kan nogle vise mig en fremgangsmåde? tak 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. december 2017 af MatHFlærer

Ahh fik ikke set det sidste du skrev, så må du investere i en CAS lommeregner

Ja, ligningen kan regnes i hånden

Brugbart svar (1)

Svar #10
29. december 2017 af mathon

\textup{men}
              e^{-0{.}35x}=\frac{12{.}5}{50}

              e^{0{.}35x}=\frac{50}{12{.}5}=4

              0{.}35x=\ln(4)

              x=\frac{\ln(4)}{0{.}35}


Svar #11
29. december 2017 af mathise (Slettet)

Tusind tak til jer for de hurtige svar! Og mange mange tak for at forklare mig hvordan man løser sådan en opgave mathon! 


Skriv et svar til: Hjælp med lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.