Matematik

Reducér

29. december 2017 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan reducér man udtrykkene? 

Tak for hjælpen :))

Vedhæftet fil: FullSizeRender.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2017 af Mathias7878

c)

\frac{x+3}{x}-1 = 3-1 = 2

d)

\frac{a+3}{2a} -\frac{2a+6-4a^2}{4a} = \frac{2a+6}{4a}-(\frac{2a+6-4a^2}{4a} ) = \frac{2a+6-2a-6+4a^2}{4a}

                                          = \frac{4a^2}{4a} = a

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2017 af SådanDa

c) 

\frac{x+3}{x}-1 = \frac{x+3}{x}-\frac{x}{x} = \frac{x+3-x}{x} = \frac{3}{x}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2017 af Mathias7878

Hov. Jeg lavede vist en rookie mistake! :-) #2's c) er rigtig.

e)

\frac{2a+3}{2a}-\frac{a+3}{3} = \frac{6a+9}{6a}-(\frac{2a^2+6a}{6a}) = \frac{6a+9-2a^2-6a}{6a} = \frac{-2a^2+9}{6a}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2017 af Mathias7878

Du skal anvende brøkreglen

\frac{a}{c}\pm \frac{b}{c} = \frac{a\pm b}{c}

og dermed finde fælles nævner (den nederste) ved at gange med et eller andet tal, således at de to nævner er den samme og dermed kan skrives som overstående.

i d) ganges der med 2 i den første brøk, således at begge brøker er 4a

i e) ganges der med 3 i den første brøk og med 2a i den anden brøk, således at begge brøker har nævneren 6a.

Du skal ligelides vide/og eller benytte, at når man ophæver en minusparentes, så skifter fortegene inde i parentesen fortegn, hvormed at + bliver til - og - bliver +

- - -

 

 


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.