Matematik

Differentialligniner

01. januar 2018 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løses denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2018 af alexandersvanholm


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. januar 2018 af alexandersvanholm

Vi får at vide, at når t=0, så er v=0. v er rakettens fart i m/s og t er tiden efter affyring i sekunder.

a) Løs differentialligningen sammen med begyndelsesbetingelsen (jeg har brugt TI-Nspire).

deSolve(v'-\frac{1}{15-t}\cdot v=\frac{300}{15-t}-9.81  and v(0)=0,t,v) 

Regn dette ud og find tidspunktet hvor v=1000 ved at solve for t:

solve(1000=... ,t)


Svar #3
01. januar 2018 af Liselotteeee (Slettet)

kan det så passe at rakkettens fart så er 12,3611


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2018 af alexandersvanholm

#3

Ja, raketten opnår farten 1000 m/s efter 12,36 sekunder. Det er rigtigt.

Mvh,
Alexander Svanholm


Skriv et svar til: Differentialligniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.