Matematik

En tablet koster 2498 kr. i en telebutik og 1998 kr. i en netbutik.

02. januar 2018 af rtu (Slettet) - Niveau: 9. klasse

* Spørgsmålet er: Hvor mange procent er tabletten dyrere i telebutikken end i netbutikken? 

Jeg ved at prisforskellen er 500 og at jeg måske skal multiplicere noget med 100... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2018 af StoreNord

\frac{500}{1998}*100


Svar #2
02. januar 2018 af rtu (Slettet)

#1

\frac{500}{1998}*100

En forklaring vil være meget hjælpende. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2018 af MatHFlærer

Han finder forholdet mellem tallene og ganger med 100 for at få det i procent. Læs evt. http://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/procenter/regneregler


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2018 af StoreNord

Ja. Og forskellen skal være i forhold til den billige.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2018 af mathon

eller noteret:
                          \small p_{bespar\! else}=\left (\frac{P_{dyr}}{P_{billig}} -1\right )\cdot 10^2\, \%


Skriv et svar til: En tablet koster 2498 kr. i en telebutik og 1998 kr. i en netbutik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.