Matematik

tilvækst

05. januar 2018 af samia98 (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan nogle hjælpe med denne opgave:

en sammenhæng er givet ved

y=7x^-0,6 , x>0

hvor det skal bestemmes hvor mange procent y ændres, når x vokser me 30%


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2018 af Mathias7878

\small F_y = F_x \ ^a = 1.3^{-0.6} = 0.85435

Dvs. når x vokser med 30 %, aftager y med 14.565 %

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2018 af mathon

                           \small y=7x^{-0{.}6}
\small \small \textup{der g\ae lder for en potensfunktion:}
                           \small F_y={F_x} ^{-0{.}6}

                           \small 1+r_y=\left (1+r_x \right ) ^{-0{.}6}

                           \small 1+r_y=1{.}30 ^{-0{.}6}=0{.}854346

                           \small r_y=p_y\cdot 10^{-2}=0{.}854346-1=-0{.}145654

                           \small p_y=-14{.}5654

 y ændres -14.6%, når x ændres med 30%.


Skriv et svar til: tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.