Fysik

Varmesmeltningen

05. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Er der nogen kan hjælpe mig med den opgave, for jeg ikke helt forstod det .

Vedhæftet fil: varmesmeltningen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af FyMath (Slettet)

1.

Q=c*m*\Delta T

Q=\frac{4810J}{kg*graderC}*0.6kg*50graderC=125.4kJ

2. 

Q=l_{s}*m

Q=\frac{334kJ}{kg}*0.4kg=113.6kJ


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2018 af FyMath (Slettet)

Bemærk min tastefejl i opgave 1. Vands specifikke varmekapacitet er \frac{4180J}{kg*graderC}, og men facit er stadig korrekt.

3.

\Delta T=\frac{Q}{c*m}

\Delta T=\frac{113.6kJ}{\frac{4.180kJ}{kg*graderC}*0.6kg}=45.295 graderC

Bemærk at dette er DeltaT, altså forskellen i temperatur. Derfor skal den værdi trækkes fra starttemperaturen.

50graderC-45.3graderC=4.7graderC

Tees temperatur er altså lige knap 5 grader Celcius.


Skriv et svar til: Varmesmeltningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.