Fysik

Fordampingen

06. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen 

Jeg kan ikke finde ud af at forstå den opgave, er der nogen gerne vil hjælpe med det.

Vedhæftet fil: varme.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2018 af mathon

\small \textup{Overskriften er ikke vellykket.}

1.
              
                \small \textup{600 g te afk\o les fra 50}^\circ\textup{C til 0}^\circ\textup{C:}

                      \small E_{af\! gives}=m\cdot c\cdot \Delta T=\left (0{.}600\; kg \right )\cdot \left (4{.}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ((50-0)\; K \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2018 af mathon

2.
       \small \textup{Is ved 0}^\circ\textup{C kr\ae ver 334 }\tfrac{kJ}{kg}\textup{ for at smelte.}
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2018 af mathon

3.
      \small \textup{Sammenlign st\o rrelsen af de to beregnede energim\ae ngder. }

      \small \textup{Hvad kan du slutte heraf? }

      \small \textup{...navnlig n\aa r sp\o rgsm\aa let i 4. er udformet som det er. }


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2018 af mathon

4.     
   \small \textup{Smeltet ism\ae ngde:}
                                  \small \small E_{a\! f\! givet}=m_{smeltet}\cdot \left ( 334\; \tfrac{kJ}{kg} \right )

    


Svar #5
06. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

- Nummer to skal beregnes som nummer et som  gav 125,58 KJ

- Nummer tre mener du at slut temperatur er 334 KJ, 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2018 af mathon

3.
              
                \small \small \textup{At smelte 400 g is ved 0}^\circ\textup{C kr\ae ver energien:}

                      \small E_{smeltning}=m\cdot L_{is}=\left (0{.}400\; kg \right )\cdot \left (334\; \tfrac{kJ}{kg} \right )=133{.}6\; kJ


     \small \textup{Vr\o vlesp\o rgsm\aa l: \textit{"slut temperatur er 334 KJ?"}}


Svar #7
07. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Men hvordan fik du 334 KJ , det jeg ikke forstod


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2018 af mathon

Ved opslag finder du vands smeltevarme.


Skriv et svar til: Fordampingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.