Matematik

Hjælp til matematik opgave

08. januar 2018 af ndgdh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg forstår ikke denne opgave. Håber I vil hjælpe. 

radius = 40

Det er vabdtrykket fra en eller flere vandtilsutninger i bunden af karret, der løfter kuglen.

Vandets egenskab gær, at vandtrykket, der har kkontakt med stenen, idet karet er lavt sammenlignet med stenens radius.

For at kunne redegør for, at kuglen  kan løftes af vandtrykket skal den krumme overflade af karret beregnes. Den krumme overflade i karret har form som en kugleafsnit. Overfladen af en kugleafsnit kan beregnes med formlen: Overflade = 2 * pi * r * h

Hvor r= kuglens radius og h= kuglens afsnittes højde. 

Det forudsættes at (dybden) højden i karret er 5 cm.

Vandtrykket kan sættes til 2 bar.

Trykket i vandrør ligger mellem 2 og 4 bar.

1 bar = 105N/m2

Det svarer tiæ et tryk på 1kg/cm2.

Håber I kan hjælpe.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.