Matematik

Vinkel mellem to linjestykker

08. januar 2018 af Genanskaf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg sidder fast i en opgave som lyder på: Bestem vinklen mellem linjestykkerne AB og AC.

De oplysninger jeg har er punkterne A(0;0;11)   B(3;3;17)    C(-3;3;17)     D(-3;-3;17) 

Også beregnede jeg i min forrige opgave at, længden af linjestykket AB er 7.35 m

Kan i hjælpe mig? På forhånd tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af MatHFlærer

Du kan bare opstille to vektorer og så bestemme vinkel mellem dem.

Jeg plottede for sjovt punkterne og de skærer ikke hinanden... 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2018 af peter lind

Hvad er opgaven ?


Svar #3
08. januar 2018 af Genanskaf (Slettet)

Jeg har vedhæftet opgaven. I opgave a beregnede jeg længden af linjestykket AB og fik 7.35, jeg ved ikke op oplysningen kna bruges til noget dog

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2018 af MatHFlærer

Lav to vektorer \overrightarrow{AB} og \overrightarrow{AC} og bestem vinklen mellem dem vha. formlen.

v=cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{AB}.\overrightarrow{AC}}{|\overrightarrow{AB}|\cdot |\overrightarrow{AC}|}\right )

v=cos^{-1}\left ( \frac{36}{\sqrt{3^2+3^2+6^2}\cdot \sqrt{(-3)^2+3^2+6^2}}\right )=48.19^o


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. januar 2018 af SuneChr

cos af vinklen er prikproduktet divideret med produktet af vektorernes længder.


Svar #6
08. januar 2018 af Genanskaf (Slettet)

Nu forstår jeg mange tak! :)


Skriv et svar til: Vinkel mellem to linjestykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.