Matematik

matematk

08. januar 2018 af amanohansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp til opgaven? 

En population vokser med hastigheden y(målt i altan individer pr. år) Hastigheden y er en funktion af populations størrelse N (antal). Sammenhængen mellem N og y er givet ved

y=-0,0005n^2 +n

b) Bestem den størreelse af populationen, som svare til den største væksthastighed.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af MatHFlærer

Differentier din model og sæt den afledede lig 0 og løs mht n.


Svar #2
08. januar 2018 af amanohansen (Slettet)

har prøvet alt, men det giver ikke mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2018 af MatHFlærer

y'=2\cdot(-0.0005n^{2-1})+1=-0.001n+1

Løs ligningen

y'=0 dvs. -0.001n+1=0\Leftrightarrow-0.001n=-1\Leftrightarrow 0.001n=1 \Leftrightarrow n=\frac{1}{0.001}=1000

Dvs. det er n=1000. Men du skal argumentere for, at det er n=1000.


Svar #4
08. januar 2018 af amanohansen (Slettet)

tusind tak, prøver lige at regne det ud


Svar #5
08. januar 2018 af amanohansen (Slettet)

bare lige så jeg er 100% med, har du regnet opgaven ud? for har lidt svært ved at forstå opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2018 af mathon

b)
         \small \textup{Udskift n med 1000 i}
                                               \small y=-0{.}0005n^2+n


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2018 af MatHFlærer

#5, hvilken del? :-) du gør bare det jeg har gjort, og afslutter med det, #6 skriver

Skriv et svar til: matematk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.