Fysik

varmesmeltningen

10. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Er der nogen fysikere kan forklare hvor kommer de to led fra,hvad siger ligningen og hvad gælder det??

2- Hvordan kan man isolere Cod og hviken enhed må  clod få ??

[mlod*clod*\Delta Tlod+mvand*cvand *\Delta Tvand=0]


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2018 af mathon

                  \small \underset{det\; isolerede\; systems\; energi\ae ndr\! ing }{\underbrace{\textup{Energi\ae ndring for lod} +\textup{Energi\ae ndring for vand}}}=0

\small \small \textup{At det isolerede systems energi\ae ndring er lig med 0 betyder, at energien er \textbf{konstant}.}

                  \small \textup{Energi\ae ndring for lod} \; \; \; +\; \; \; \;\textup{Energi\ae ndring for vand}  
                            \small m_{lod}\cdot c_{lod}\cdot \Delta T_{lod}\; \; \; +\; \; \; \; \; \; \; m\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}\; \; \; =0

                            \small m_{lod}\cdot c_{lod}\cdot \left ( T_{f\ae lles}-\left ( 100^\circ C \right ) \right )\; \; \; \; \; \; +\; \; \; \; \; \; \; m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \left (T_{f\ae lles}-T_{vand }^{beg} \right )\; \; \; =0

                            \small m_{lod}\cdot c_{lod}\cdot \left ( \left ( 100^\circ C \right )-T_{f\ae lles} \right )\; \; \; \; \; \; =\; \; \; \; \; \; \; m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \left (T_{f\ae lles}-T_{vand }^{beg} \right )

                            \small m_{lod}\cdot c_{lod}\cdot \left ( \left ( 100^\circ C \right )-T_{f\ae lles} \right )\; \; \; \; \; \; =\; \; \; \; \; \; \; m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \left (T_{f\ae lles}-T_{vand }^{beg} \right )

                                      \small c_{lod} = \frac{m_{vand}}{m_{lod}}\cdot c_{vand}\cdot \frac{T_{f\ae lles}-T_{vand }^{beg}}{ \left ( 100^\circ C \right )-T_{f\ae lles}}

...
    \small \textup{der er ikke tale om nogen smeltning, hvorfor din overskrift er misvisende.}                            


Svar #2
10. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Tusind tak for hjælpen 

overskrift ... det er at vi har lavet to forskellige forsøget som handler om varme

men hvad mener du med Tfælles


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2018 af mathon

Et fællesskab kræver mindst to "parter". Fælles temperatur er den temperatur, "parterne" ender med at have i temperaturligevægt.

Her er der tale om to "parter": lod og vand, som ender med samme temperatur = T_{f \ae lles}.


Svar #4
12. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Ja det er rigtigt at det er den slut temperatur for både is og vand når isen helt  blive smelt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2018 af mathon

...
    \small \small \textup{der er \textbf{fortsat} ikke tale om smeltning.}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2018 af mathon

                                   \small c_{lod} = \frac{m_{vand}}{m_{lod}}\cdot c_{vand}\cdot \frac{T_2-T_1}{ \left ( 100^\circ C \right )-T_2}


Skriv et svar til: varmesmeltningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.