Matematik

bestem en ligning

10. januar 2018 af yoloht (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en linje l oplyses det, at hældningskoeficienten er 3 og at l går gennem

punktet P(1,4).

(a) Bestem en ligning for l

jeg har skrevet det her, men ved ikke om det er rigtigt og er gået i stå. 

y=3x+b
4=3*1+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2018 af mathon

\small \textup{L\o s den nederste ligning mht b.}
\small \small \textup{Inds\ae t den beregnede b-v\ae rdi i \o verste ligning.}


Svar #2
10. januar 2018 af yoloht (Slettet)

hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2018 af Mathias7878

Den rette linje har formen

\small y = ax+b

hvor a er hældningskoefficienten. Når du så får opgivet et punkt P(1,4) og hældningskoefficienten kan du bestemme konstanten b ved at løse ligningen:

\small 4 = 3\cdot 1+b

som du rigtigt skriver. Træk 3 fra på begge sider og du har fundet b og dermed ligningen for l.

- - -

 

 


Svar #4
10. januar 2018 af yoloht (Slettet)

Så ligningen for l er y=3x+1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2018 af Mathias7878

Ja
- - -

 

 


Skriv et svar til: bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.