Matematik

Andengradspolynomium

10. januar 2018 af brotherman - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium p er bestemt ved p(x)=3*(x+5)*(x+7).

Bestem konstanterne a, b og c, når p skrives på formen p(x)=a*x^2+b*x+c.

Jeg får resultatet

3x2+9x-30

a=3, b=9, c=-30

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2018 af SuneChr

Ved at gange ud får vi
3x2 + 36x + 105
a = 3
b = 36
c = 105


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2018 af hesch (Slettet)

#0:  Se afsnittet:  Gange to parenteser med hinanden.

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/tal-og-regnearter/parenteser


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2018 af Mathias7878

\small 3\cdot (x+5)\cdot (x+7) = 3\cdot (x\cdot x + x\cdot 7 + 5\cdot x + 5 \cdot 7)

                                    \small = 3\cdot (x^2+12x+35) = 3x^2+36x+105

hvorfor at

                                 \small a = 3 \ b = 36 \ c = 105

- - -

 

 


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.