Fysik

Atomkerner

12. januar 2018 af mathildeali (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor mange elektroner kan der i alt være i de første 6 elektronskaller?? 

Håber jeg får et svar, hurtigst muligt. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2018 af MatHFlærer

Ifølge wikipedia gælder:

K (1) kan have op til 2 elektroner
L (2) kan have op til 2+6= 8 elektroner
M (3) kan have op til 2+6+10= 18 elektroner
N (4) kan have op til 2+6+10+14= 32 elektroner
O (5) kan have op til 2×52= 50 elektroner
P (6) kan have op til 2×62= 72 elektroner

https://da.wikipedia.org/wiki/Elektronskal

Så hvis du spørger i alt, uden at tage hensyn til de enkelte elektronskaller, så er det bare at lægge tallene sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2018 af janhaa

2n^2:

2, 8, 18, 32, 32, 32


Skriv et svar til: Atomkerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.