Matematik

Harmonisk svingning

16. januar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hej 

Skal opstillle en sinuskurv ud fra opgaven, så er meget simpel. 

Forskriften: asin(bx+c)+d 

Er kommet frem til følgende: 7sin((2*pi/12))+9. Hvordan bestemmer jeg c ?? 


Svar #1
16. januar 2018 af Mathian

glemte opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du kigger på grafen for sin(x), så ser du at den starter i x=0 med at have værdien 0 hvorefter den vokser op mod sit første toppunkt.

Med oplysningerne i opgaven kan du regne ud at kl.0 er der lavvande, dvs. at grafen er nede i sit lavpunkt, kl.3 er midt mellem høj- og lavvande, dvs. at grafen er i sit "midterpunkt", og kl. 6 er der højvande hvor grafen så er i sit første toppunkt. Med andre ord svarer x = kl. 3 til det punkt på grafen for sin(x) hvor x=0. Du skal altså have bestemt c så indmaden i din sinusfunktion er 0 når x=3. Altså

2π/12 *3 + c = 0  <=>

c = -π/2

Så funktion har forskriften

f(x) = 7sin(π/6 * x - π/2) + 9


Svar #3
17. januar 2018 af Mathian

Tak, det hjalp en del :) 


Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.