Matematik

Bestem b så d=0, hjælp!

16. januar 2018 af 1430 - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgavebeskrivelse:

bestem b, så 4x^2+bx+9=0 netop har én løsning

Jeg ved at d=0, hvis der netop skal være én løsning.

Mine udregninger er som følgende:

0=b^2-4*4*9

0=b^2-144

144=b^2

b^2=144

\sqrt{b^2}=\sqrt{144}

b =\pm 12

Dvs. at når jeg skal finde x, vil der være 2 løsninger, fordi jeg har fået b til at være \pm 12

x=(-(\pm 12)\pm \sqrt{0})/(2*4)

x=(\pm 12)/(8)

Svaret er altså enten 1,5 eller -1,5 og det giver ikke mening, når der kun burde være én løsning

Er der nogen der kan hjælpe mig med, hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af Mathias7878

Dit svar er rigigt. Måske har dem, der har lavet opgaven, været lidt fjollede :)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

4x2 + 12x + 9 = 0 har netop én løsning x = -12/8

4x2 - 12x + 9 = 0 har netop én løsning x = 12/8

Det er to forskellige ligninger som hver har netop én løsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Men du bliver slet ikke bedt om at finde x. Du skal bare finde den/de værdier af b som gør at der netop er én løsning. Så svaret er b = +/- 12, og så er opgaven slut.


Svar #4
16. januar 2018 af 1430

#2

4x2 + 12x + 9 = 0 har netop én løsning x = -12/8

4x2 - 12x + 9 = 0 har netop én løsning x = 12/8

Det er to forskellige ligninger som hver har netop én løsning

Okay, det giver mening- mange tak!


Skriv et svar til: Bestem b så d=0, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.