Fysik

Cykelhjelm

16. januar 2018 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau


Cykelhjelme er designet til at give sig ved sammenstød.
En cyklist vælter og slår hovedet i kantstenen med en hastighed på 9 m/s.

Herved presses cykelhjelmens materiale 13 mm sammen.

Vi regner med, at dette er nok til
at stoppe cyklistens hoved.

a) Hvilken acceleration udsættes hovedet for?

b) Hvis han havde glemt sin hjelm, hvilken acceleration havde
hovedet så fået? (Sæt selv en passende
opbremsningsafstand ind
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2018 af HAMDUVEDNOK (Slettet)

A = Vover S * 2

V= Hastigheden 9 m/s
S= Distancen 0.013m * 2

Det giver dig summen af det samlede hele, husk at minus da det er en opbremsning.

A = farten hvormed han rammer kanstenen

Opgave b er præcis det samme, her erstatter du bare

S med en værdi omkring 0.001, dette gøres for at symbolisere hovedet der rammer kanstenen.

Håber det hjælper


Mvh ham der selv sad og knoklede

 


Svar #2
18. januar 2018 af Peter0541 (Slettet)

#0


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2021 af Skoleeleven16

.


Skriv et svar til: Cykelhjelm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.