Matematik

Statistik

20. januar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hej

Kan nogle hjælpe mig med modellen? Hvordan skal den aflæses, synes den er meget forvirrende . Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2018 af OliverHviid

Dette hører  vist til under "samfundsfag" - ikke matematik.


Svar #2
20. januar 2018 af Mathian

Statistik, undervises både i samfundsfag og i matematik, så håbede jeg havde heldet med mig herinde ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2018 af Stats

#2

Skærmbillede 2018-01-20 kl. 18.48.39.png

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2018 af Stats

Hvis du læser:

note: Opinionsbalancerne er beregnet som procentandelen højreorienterede svar minus procentandel venstreorienterede svar

De højreorienterede er Venstre, Liberal alliance, osv.
Venstreorienterede er Socialdemokraterne, Enhedslisten osv. 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
20. januar 2018 af Mathian

Tak for svar. Men den detalje har jeg afkodet. Er lidt i tvivl om hvordan jeg kan aflæse modellens informationer, hvad siger f.eks. de -25?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2018 af Stats

Tror det er, at der er 25% flere venstreorienteret end højreorienteret...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2018 af Stats

Vi har en lille population på X mennesker.... De tjener mellem 0-199.999 kr.

De skulle så tage stilling til om højere indtægter skulle beskattes hårdere...

Der var så 29% flere venstreorienterede end højreorienterede der mener dette.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
20. januar 2018 af Mathian

Lyder som et godt bud, det tager jeg udgangspunkt i . Tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2018 af Therk

#7

Vi har en lille population på X mennesker.... De tjener mellem 0-199.999 kr.

De skulle så tage stilling til om højere indtægter skulle beskattes hårdere...

Der var så 29%-point flere venstreorienterede end højreorienterede der mener dette.

Citat redigeret.

Formel er

29\% = \frac an - \frac{n-a}{n}, \quad a<n

hvor a er antal højreorienterede stemmer og n er total antal stemmer. Kan muligvis være mere kompliceret hvis højre/venstre stemmer ikke er binære (fx med muligt valg "ved ikke").

Her fx a = 129 og n = 200.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.