Matematik

brøk division

22. januar 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2018 af StoreNord

Man dividerer et tal med en brøk ved at gange tallet med den omvendte brøk.

Man dividerer en fler-ledet størrelse med et tal ved at dividere hvert led i størrelsen med tallet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2018 af ringstedLC

\small \begin{align*} \frac{3}{\left (\frac{2x}{5}\right )}&=\frac{3\cdot 5}{2x}\\ \frac{\left (\frac{3}{2x}\right )}{5}&=\frac{3}{5\cdot 2x}\\\\ \frac{2xy+3y}{3}&=\frac{3(\frac{2}{3}xy+y)}{3}=\frac{2}{3}xy+y \end{align}


Skriv et svar til: brøk division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.