Fysik

kernereaktion

23. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2018 af mathon

a)

\small \textup{Sammenh\ae gen mellem massedefekt }\Delta m\textup{ og den medf\o lgende energiudvikling }Q
\small \textup{er: }
                                  \small Q=c^2\cdot \Delta m
\small \textup{hvor \textbf{c} er lysets vacuumhastighed.}

                                   \small 0{.}01\;u=1{.}66054\cdot 10^{-29}\;kg

                                  \small Q=\left ( 2{.}99792\cdot 10^8\;\tfrac{m}{s} \right )^2\cdot\left (1{.}66054\cdot 10^{-29}\;kg \right )=1{.}49242\cdot 10^{-12}\;J=9{.}315\;MeV


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2018 af mathon

                m\left ( _{88}^{226}Ra \right )=226{.}025402\;u

                m\left ( _{86}^{222}Rn \right )=222{.}017570\;u

                m\left ( _{2}^{4}He \right )=4{.}002603\;u


Svar #4
24. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

mange tak! 

jeg er dog gået lidt i stå i opgave b.. jeg har fundet en formel jeg kan bruge for at beregne massedefekten men jeg ved ikke helt hvad der skal indsættes hvor..


Svar #5
24. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

jeg har også en beskrivelse af symbolerne her men det er værdierne jeg ikke ved hvor jeg skal lægge ind


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2018 af mathon

               \small _{88}^{226}\textrm{Ra}\; \rightarrow \; _{86}^{222}\textrm{Rn}\; +\; _{2}^{4}\textrm{He}

                \small \Delta m=\left (226{.}025402\; u \right )-\left ( 222{.}017570\; u \right )-\left ( 4{.}002603\; u \right )=0{.}005229\; u


Svar #7
24. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

mange tak!

hvordan beregner jeg Q værdien i opgave c??


Skriv et svar til: kernereaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.