Fysik

bestem frekvens

25. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilken formel skal jeg bruge??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2018 af mathon

\small \textup{Doppler skift: }
                            \small f_{obs}=f_{lyd}\cdot \frac{1}{1+\tfrac{v_{lyd}}{v}}

                            \small f_{obs}=\left ( 1000\; Hz \right )\cdot \frac{1}{1+\tfrac{341}{30}}=80{.}86\;Hz


Svar #3
25. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

Mange tak! men hvor får du 341 og 30 fra??


Svar #4
25. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

er du sikker på svaret for mit facit siger at det gerne skulle give 919,35 Hz..


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2018 af mathon

\small 108\; \tfrac{km}{h} =30\; \tfrac{m}{s}

lydhastighed ved 20°C   \small 341 \; \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2018 af mathon

Jeg er sikker på, at svaret er forkert, da jeg fik byttet hastighederne.

\small \textup{Doppler skift: }
                            \small \small f_{obs}=f_{lyd}\cdot \frac{1}{1+\tfrac{v_{lydkilde}}{v}}

                            \small f_{obs}=\left ( 1000\; Hz \right )\cdot \frac{1}{1+\tfrac{30}{341}}=916{.}90\;Hz


Skriv et svar til: bestem frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.