Fysik

BESTEM FREKVENS

25. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan bestemmer jeg frekvensen af den 1. og 5. partialtone i opgave b og c??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du har i a fundet bølgelængden for 1. partialtone og hastigheden er opgivet. Så kan du benytte, at v = λf, hvor λ er bølgelængden og f er frekvensen.

For partialtonerne på en stræng gælder, at fn = nf1.


Svar #2
25. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

jeg forstår det ikke.. er det ikke bare f = 1*12/3 ?? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Jo, det er det, eller med enheder: f = 1* 12m s-1 /(3m)  = 4 s-1 = 4Hz


Svar #4
25. januar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: BESTEM FREKVENS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.