Fysik

Bølgeligningen

26. januar 2018 af Helenemadsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Benyt bølgeligningen v= λ*f til at argumentere for, at for en lyspartikel må gælde jo m|ndre bølgelængde, jo højere energi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2018 af Moderatoren

Opret ikke to indlæg om samme emne (Stil nytilkomne spørgsmål i samme indlæg som du startede debatten i).

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2018 af mathon

                       \small E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }
\small \textup{hvoraf:}
                       \small E_{f\! oton}\cdot \lambda =h\cdot c=\textup{\textbf{k}(onstant)}

\small \textup{To variable hvis produkt er konstant, er omvendt proportionale:}
\small \textup{dvs at }E_{foton}\textup{ og }\lambda \textup{ er omvendt proportionale.}
\small \textup{Hvis }E_{foton}\textup{ \o ges mindskes }\lambda.
\small \textup{Hvis }E_{foton}\textup{ mindskes \o ges }\lambda.


Skriv et svar til: Bølgeligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.