Matematik

Bestemme a og b

28. januar 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hvordan skal jeg bestemme a og b?

Vedhæftet fil: 2018-01-28_11-14-09.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2018 af janhaa

a^{30}/a^{10}=16/11\\ \\ a^{20}=16/11\\ \\ a=(16/11)^{1/30}\\ \\ b=110*(16/11)^{-1/3}

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2018 af janhaa

N(5) = 103,3


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2018 af mathon

\small \textup{Ved division:}
                         \small \frac{N(30)}{N(10)}=\frac{160}{110}=a^{30-10}

                         \small a^{20}=\tfrac{16}{11}

                         \small \small a=\left (\tfrac{16}{11} \right )^{\frac{1}{20}}

                         \small b=\frac{110}{\left (\left (\frac{16}{11} \right )^{\frac{1}{20}} \right )^{10}}=\frac{110}{\left (\frac{16}{11} \right ) ^{\frac{1}{2}}}

                        


Svar #5
28. januar 2018 af Stjerneskud2016

Jeg godt se at det du gør giver mening.

Men det er noget jeg selv, nok ikke kan tænke mig frem til.

Vil du gerne forklare hvad du gør for at finde a og b?

For mig er det bare den her formel for at finde a, men den kan ikke rigtigt bruges her

Vedhæftet fil:2018-01-28_11-41-16.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2018 af mathon

                   


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2018 af mathon

                    \small a=\sqrt[30-10]{\frac{16}{11}}=\sqrt[20]{\frac{16}{11}}=\left (\frac{16}{11} \right )^{\frac{1}{20}}


Svar #8
28. januar 2018 af Stjerneskud2016

mathon

Mange tak! 

Jeg forstår ikke hvordan man finder b, hvis man har formlen 

Vedhæftet fil:2018-01-28_11-52-52.png

Svar #9
28. januar 2018 af Stjerneskud2016

mathon

Maple vil ikke regne a ud

Vedhæftet fil:2018-01-28_12-11-46.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. januar 2018 af Mathias7878

a = \sqrt[30-10]{\frac{16}{11}} \approx 1.01891

b = \frac{y_1}{a^{x_1}} = \frac{110}{1.01891^{10}} = 91.20832

Dvs

y = N(t) = b\cdot a^t = 91.20832\cdot 1.01891^t

- - -

 

 


Skriv et svar til: Bestemme a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.