Matematik

BIONALFORSØG OG SUMKURVE

29. januar 2018 af Bagsider (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, der nogle, som kan hjælpe mig med disse to opgaver? Aner ikke hvordan jeg skal løse dem.

Vedhæftet fil: 2.png

Svar #1
29. januar 2018 af Bagsider (Slettet)

den anden opgave

Vedhæftet fil:5.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2018 af AMelev

Du skal først bestemme totalantallet
Så skal du omregne til frekvens (slå op, hvad det betyder, hvis du ikke ved det).
Så skal du lave et nyt skems, hvor du øverst indsætter x (interval-grænserne), altså 82, 83, 84, ...,89 og nedenunder indsætter de kumulerede frekvenser F(x).
Så plotter du punkterne (x,F(x)) i et koordinatsystem og forbinder punkterne med rette linjestykker.
Nu kan du så aflæse 5%- og 95%-fraktilerne på x-aksen.
Intervallet mellem de to angiver netop de længder, som skal sælges.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2018 af AMelev

Basiseksperimentet (det gentagne forsøg) er at hoppe 1 gang
Udfaldsrummet er i dette tilfælde {Kommer over, Falder i}
Jeg er ikke klar over, hvad der menes med hele udfaldsrummet for binomialforsøget. ?Der er 28 = 256 forskellige udfald, men det er næppe alle dem, der skal listes op.

Vi fokuserer her på "Falder i", dvs. p = P(Falder i) = 10%
Der er 8 hop, så n = 8
Hvis vi lader X tælle antal "Falder i" (ud af de 8 hop), kan X så antage værdierne 0, 1, 2, .... , 8, og X er binomialfordelt med antalsparameter 8 og sandsynlighedsparameter 10% (=1/10). 

Sandsynligheden for at falde i 2 gange er P(X=2) = b(8,10%,2) som i TI bestemmes ved ordren binompdf(8,10%,2)


Skriv et svar til: BIONALFORSØG OG SUMKURVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.