Matematik

Aflevering

01. februar 2018 af Blackisch (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe, forstår ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2018 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2018 af Mathias7878

I a) skal du lave eksponentiel regression. Sæt x = 0 til at være startåret.

- - -

 

 


Svar #3
01. februar 2018 af Blackisch (Slettet)

Jeg forstår ikke hele opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2018 af Mathias7878

Du må have lært, hvordan man laver eksponentiel regression.

Hvilket matematik-program bruger du?

- - -

 

 


Svar #5
01. februar 2018 af Blackisch (Slettet)

Ja, det er jeg helt enig i hvordan man gør. Maple (y)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2018 af Mathias7878

Det ved jeg desværre ikke. Jeg bruger ikke Maple.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2018 af mathon

Undtagelsesvis får du
regressionsresultatet her:

                                              \small f(x)=30{.}3057\cdot 1{.}1101^x           


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. februar 2018 af Mathias7878

b)

Benyt formlen:

  T_2 = \frac{log(2)}{log(a)}

c)

Anvend at vækstraten i procent er givet ved:

  r = (a-1)\cdot 100

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. februar 2018 af mathon

c)

Anvend at vækstraten i procent er givet ved:

                          \small p_{y}^{\textup{1 \aa r}} = (a-1)\cdot 100

                          \small p_{y}^{\textup{5 \aa r}} = (a^5-1)\cdot 100                                  \small \textup{r er et decimaltal og derfor er }r=r\cdot 100\textup{ naturligvis forkert.}


Svar #11
01. februar 2018 af Blackisch (Slettet)

Vi er enige op at hvis jeg skal skrive 5a ind i en eksponentiel regression på Maple, så skal jeg skrive følgende: 
X:= 0,1,2,3,4,5,6,7,8
Y:= 30,34,37,43,46,51,57,63,69,78
Fordi når jeg skriver de data ind som jeg tror der skal skrives ind i regressionen, så laver den det ikke? :)

Har vedlagt et billede af modellen jeg skal tage data fra. 


Svar #12
02. februar 2018 af Blackisch (Slettet)

Jeg har brug for en bekræftelse på, at hvad jeg har gjort er korrekt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. februar 2018 af Mathias7878

Har du skrevet alle værdier rigtigt op? Hvis du kigger på svar #8, så har mathon fået b-værdien som ca. 30, hvor du har fået 27. Prøv lige at tjek, at du har aflæst korrekt.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. februar 2018 af Mathias7878

Din udregning af fordoblingstiden ville være rigtigt, hvis du lige huskede et komma ved 1-tallet :p

- - -

 

 


Svar #15
02. februar 2018 af Blackisch (Slettet)

Jeg har skrevet alle mine værdier rigtig op? 


Svar #16
02. februar 2018 af Blackisch (Slettet)

Her er mine værdier


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. februar 2018 af Mathias7878

Nej ikke helt, fordi 1997 = 0, 1998 = 1 osv..

Du har sat 1997 = 1

- - -

 

 


Svar #18
02. februar 2018 af Blackisch (Slettet)

Har fundet ud af det, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.