Fysik

Bohrs atommodel-

05. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen kan forklare den opgave venner

Vedhæftet fil: Bohre atommodel.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2018 af peter lind

Du skal bruge at E = En-Em = h*f = h*c/λ


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2018 af mathon

     \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E_n-E_m=-\frac{h\cdot c\cdot R_{yd}}{n^2}-\left (-\frac{h\cdot c\cdot R_{yd}}{m^2} \right )=-h\cdot c\cdot R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{n^2}-\frac{1}{m^2} \right )=\left ( 13{.}6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{n^2}-\frac{1}{m^2} \right )\; \; \; \; \; n,m\in \mathbb{Z}_+\; \; \; m>n


Svar #3
06. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Vi har den formel hvor h er planks kontant og f er frekvens

En=h*f

Vi bruger lyses fart i vakum 

c=\lambda *f

Vi isolerer f så får vi 

f=c/ \lambda

En=h*c*1/\lambda (R) 

Isolerer vi 1/f

1/\lambda=* (R)(1/m^2-1/n^2)

Når kan vi får den samme formel

En=h*c*R/n^2

Er det ikke rigtigt sådan 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2018 af mathon

\small \textup{7. linje skal v\ae re:}

                                \small E_{n}=h\cdot c\cdot \tfrac{1}{\lambda }      \small \textup{og fortsat:}

                                \small E_{n}=h\cdot c\cdot R_{yd}\cdot \left ( \tfrac{1}{n^2}-\tfrac{1}{m^2} \right )


Svar #5
06. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Ja mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bohrs atommodel-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.