Matematik

Bestem konstanterne a og b y = a * x + b

05. februar 2018 af SpørgeJørgen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Under et forsøg fyldes sand i et måleglas. Sandets volumen aflæses på måleglasset, og vægt af måleglas med sand noteres.

Sammenhængen kan beskrives ved formlen:

Y = a * x + b

Spørgsmålet lyder: Benyt tabellen til at bestemme konstanterne a og b

Sammenhængen kan beskrives ved formlen:

Y = a * x + b


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. februar 2018 af Anders521

Hint: benyt lineær regression (hvorfor?)


Svar #2
06. februar 2018 af SpørgeJørgen1 (Slettet)

Tak for svaret Anders har fundet ud af man skal sige x2-x1/y2-y1


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2018 af Mathias7878

#2 nej du skal lave lineær regression.

Man kan, hvis man har givet KUN to punkter, anvende formlen for a og b i en lineær funktion:

  a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

samt

  b = y_1-ax_1 \ \ \ \textup{eller} \ \ \ b = y_2-ax_2

men så snart man har MERE end to punkter, skal man lave lineær regression.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2018 af AMelev

Punkterne ligger jo ikke præcist på linje - om ikke andet så pga. aflæsningsunøjagtighed.
Hvis du tager to punkter, vil du få få forskellige resultater, alt efter hvilke punkter du vælger.
I det vedhæftede eksempel kan du se, at begge linjer ligger helt skævt i forhold til datapunkterne.
Regressionen bestemmer den lineære funktion, der passer bedst på datasættet, så derfor skal man altid  lave regression, når der indgår flere end to punkter.

Vedhæftet fil:Regression_hvorfor.JPG

Skriv et svar til: Bestem konstanterne a og b y = a * x + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.