Fysik

Viskoelastisk polymer

07. februar 2018 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

For et viskoelastisk polymer bestemmes the complex shear modulus eller the dynamic shear modulus ud fra nedestående formler.

G^{`}=\frac{\sigma _{o}}{\varepsilon _{o}}*cos(\delta )+\frac{(cos(\omega \tau )*sin(\delta ))}{sin(\omega \tau )}

G^{``}=\frac{\sigma _{o}}{\varepsilon _{o}}*\frac{\omega*cos(\omega \tau )+sin(\delta )}{\omega *cos(\omega \tau )}

Som til sammen Giver

G^{*}=G^{`}+iG^{``}

Men i stedet for

\frac{\sigma _{o}}{\varepsilon _{o}}

Kan man indsætte

\frac{f_{o}}{bk}

I begge formler.

Hvor f_{o} er the force applied at the peak of the sine wave

Hvor b er sample geometry term

Hvor k er sample displacement at the peak

Mit spørgsmål er så hvad gør man i praksis når the complex shear modulus for et viskoelastisk polymer skal findes? Hvilken formel bruger man. Bruger man de 2 første formler eller bruger man de 2 sidste formler hvor man har indsat et andet udtryk i stedet for forholdet mellem spændingen og tøjningen.?


Skriv et svar til: Viskoelastisk polymer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.