Matematik

bestem, hvor mange procent y ændres med

07. februar 2018 af VanessaAndersen - Niveau: A-niveau

Hej, sidder med en opgave som jeg ikke kan løse. Opgaven lyder:

En sammenhæng er givet ved y=10*x^-0.8 , x>0 

a) Bestem, hvor mange procent y ændres med, når x vokser med 20%


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2018 af StoreNord

\frac{y(x)}{y(1.2x)}-1=\frac{10x^{-0.8}}{10(1,2x)^{-0.8}}-1=\left ( \frac{x}{1.2x} \right )^{-0.8}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2018 af peter lind

Løs ligningen y*1,05 = 10*(x(1+r))-0,8 Hvis du dividerer med den oprindelige ligning går x og y ud


Svar #3
07. februar 2018 af VanessaAndersen

Er det korrekt at y ændres med 15,7%? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2018 af StoreNord

Ja            15,7%    , men det sku vel være negativt.      :)     
så min brøk i #1 skal nok vendes om.      


Svar #5
07. februar 2018 af VanessaAndersen

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2018 af StoreNord

Ved nærmere eftertanke får jeg       -13,57 %


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2018 af mathon

\small \textup{med notationen:}

                                 \small 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^{-0{.}8}

                                 \small 1+r_y=1{.}20 ^{-0{.}8}

                                 \small p_y\cdot 10^{-2}=1{.}20 ^{-0{.}8}-1

                                 \small \small p_y=\left (1{.}20 ^{-0{.}8}-1 \right )\cdot 10^{2} =-13{.}57


Skriv et svar til: bestem, hvor mange procent y ændres med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.