Fysik

gnidningskraften/gnidningskoeffecienten

09. februar 2018 af 1001001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 
jeg har lidt svært ved at komme i gang med denne opgave. Et hint ville også være en stor hjælp.

Spørgsmål
"

En cyklist - vægten inkl. cykel er 80 kg - kører hen ad en vej med 15 km/t.
Cyklisten bremser, og cyklen og stopper efter 3 meter.
Hvordan bestemmer du gnidningskraften?
Hvordan finder du gnidningskoeffecienten?  "

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2018 af mathon

\small \textup{Brug}
              \small 2\cdot a\cdot s=v^2-{v_0}^2

             \small \overrightarrow{F}_{\! \! \! gnid}=m\cdot \overrightarrow{a}

              \small \mu =\frac{a}{g}     \small \textup{med vandret vej.}

              


Svar #2
09. februar 2018 af 1001001 (Slettet)

Lige et hurtigt spørgsmål
Vi kender v_0, som er de 15 km/t, men hvad er v så?


Svar #3
10. februar 2018 af 1001001 (Slettet)

Kan jeg ikke også bare bruge formlen for bremselængde og isolere a
formel:
b=1/2*(v_0^2)/a


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2018 af mathon

\small v\textup{ er sluthastigheden dvs }v=0

                   \small 2\cdot a\cdot s=-{v_0}^2

                   \small a=\frac{-{v_0}^2}{2s}=-\frac{1{.}15741\; \tfrac{m^2}{s^2}}{6\;m}=-0{.}193\; \tfrac{m}{s^2}

\small \textup{Det er "samme" formel, hvor du har glemt et minus, da accelerationen er modsat bev\ae gelsesretningen.}


Skriv et svar til: gnidningskraften/gnidningskoeffecienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.