Fysik

Proxima Centauri

11. februar 2018 af hejhejhejehej (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan viser jeg at afstanden til stjernen.. tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2018 af AngelOneOne

Hej,

Du bruger det der hedder afstandsmodulet:

M=m-5\cdot log(r)+5

M = Absolut størrelsesklasse
m = Tilsyneladende størrelsesklasse
r = Afstand i parsec

Når det er r du vil finde, bliver formlen:

r=10^{(m-M+5)/5} = 10^{(11,13-15,60+5)/5}=1,2764pc \approx 1,28pc

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
11. februar 2018 af hejhejhejehej (Slettet)

Mange tak for hjælpen! det var virkelig brugbart og det hele gav mening

hvordan løser jeg opgave B?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2018 af mathon

             \small \small \small r=10^{\frac{13-15{.}60}{5}}\; \textup{parsec}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2018 af mathon

\small \textup{detaljer:}
                \small M=m-5\cdot \log(r)+5

                \small 5\cdot \log(r)=m+5-M

                \small \log(r)=\frac{m+5-M}{5}

                \small r=10^{\frac{(m+5)-M}{5}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2018 af AngelOneOne

Hej,

Du sætter 8,00 ind på 11,13's plads:

r=10^{(m-M)/5} = 10^{(8-15,60+5)/5}=0,30\quad pc\approx 985\quad ly

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Proxima Centauri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.