Matematik

? trekantsregning

14. februar 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Først tænkte jeg, at man kunne løse denne med Pythagoras.. Men vi kender jo ikke hypotenusen. Så nu kom jeg i tvivl.

Håber, at der er en, der kan skubbe mig hen i den rigtige retning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2018 af peter lind

Se på de ensvinklede trekanter BAP og BCL. Du har at tan(B) = 90/(200-x) = 30/x


Svar #3
14. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Tak for svar, Peter Lind.

Kan jeg også gøre det, når det er en opgave uden hjælpemidler, siden tan(B) inddrages?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. februar 2018 af Mathias7878

Alternativ metode:

Skaleringsfaktoren k kan findes ved at dividere længden af CL med længden af AP:

  \small k = \frac{|CL|}{|AP|} = \frac{90 }{30} = 3

Da længden af AC er 200, og længden af AB betegnes med x, må der skulle gælde følgende:

  \small 200-x = 3x

hvor du så kan isolere x.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2018 af peter lind

#3 ja. Du skal jo ikke bruge at slå tangens op.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. februar 2018 af Mathias7878

I forlængelse af 4:

  \small 200 -x = 3x

  \small 200 = 4x

  \small x = \frac{200}{4} = 50

hvilket passer fint med, at længden af BC skal være 3 gange så lang, da 3 * 50 = 150 og 150+50 = 200.

- - -

 

 


Skriv et svar til: ? trekantsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.