Matematik

VÆKSTHASTIGHED

19. februar 2018 af Larxx - Niveau: B-niveau

Hvad fortæller tallet 1,011 om udviklingen i antallet af insekter?

Kan ikke komme videre med spørgsmålet

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2018 af Mathias7878

..

  r = (a-1) = 0.011 = 1.1\%

dvs. at antallet af insekter i det bestemte vækthus stiger med 1.1 % pr. t (målt i en eller anden enhed).

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2018 af mathon

             \small N(t)=1200\cdot1{.}011^t=1200\cdot \left ( 1+0{.011} \right )^t

\small \textup{med fremf\o ringsfaktor 1{.}011 og v\ae kstrate 0{.}011=1{.}1}\%.


Svar #4
19. februar 2018 af Larxx

Står lige tilbage med et enkelt spørgsmål. 

Jeg skal bestem N(56) og redgøre for tallets betydning, det er nemlig her jeg er lidt i tvivl 


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2018 af Mathias7878

N(t) angiver antallet af insekter i det bestemte væksthus til tiden t, dvs. N(56) må angive antallet af insekte i det bestemte væksthus til tiden t = 56.

- - -

 

 


Svar #6
19. februar 2018 af Larxx

Mange gange tak :). 

Nu forstår jeg. Du er virkelig god til at forklare dig Mathias7878


Svar #7
19. februar 2018 af Larxx

2. Hvor store er de samlede omkostninger ved at producere 2000 armbånd?

Hjælp :/ 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. februar 2018 af mathon

samlede omkostninger ved at producere 2000 armbånd pr dag.

           \small O(2000)=50\cdot \sqrt{2000}+0{.}002\cdot 2000^2+1500


Svar #10
19. februar 2018 af Larxx

I min lære bog står det på en meget mærkeligt måde. Derfor spørger jeg 

når man så skal finde fortjenesten ? hvordan skal dette gøres 


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. februar 2018 af Mathias7878

Normalt finder man fortjenesten ved at trække omkostningerne fra overskuddet.

Vedhæft dog hellere opgaven.

- - -

 

 


Svar #12
19. februar 2018 af Larxx

Det er spørgsmål tre jeg skal have hjælp til  

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #13
19. februar 2018 af mathon

\small \textup{Fortjeneste ved produktion af x armb\aa nd pr. dag:}

                \small \small \small \small F(x)=10\cdot x-O(x)=10x-50\sqrt{x}-0{.}002x^2-1500

\small \small \textup{Fortjeneste ved produktion af 2000 armb\aa nd pr. dag:}

                \small \small F(x)=10\cdot 2000-O( 2000)=10\cdot 2000-50\sqrt{ 2000}-0{.}002\cdot 2000^2-1500


Svar #14
19. februar 2018 af Larxx

Opgave 4. Der skal jeg vel bare finde ud af hvornår F(x)=0 ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. februar 2018 af Mathias7878

Løs

  \small O(x)>0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. februar 2018 af mathon

Løs

             \small \small F(x)=0

...
             \small O(x)\textup{ er omkostningsfunktionen og ikke overskudsfunktionen.}


Svar #17
19. februar 2018 af Larxx

Er gjort :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. februar 2018 af mathon

\small \textup{hvoraf du ser, at dagsproduktion for at give overskud skal ligge i intervallet }]238;4457[


Brugbart svar (0)

Svar #19
19. februar 2018 af mathon

\small \textup{Maksimalt overskud}
\small \textup{kr\ae ver:}
                                       \small F{\, }'(x)=0


Svar #20
19. februar 2018 af Larxx

Er dette rigtig ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.