Matematik

opgave c

19. februar 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

In a night school class for organ players, three students are under the age of 40, four are between 40 and 65 and two are aged 65 and over. A prize draw is held for a free ticket to a concert. The names of
all nine people are put in a hat, which is shaken thoroughly, and one name is selected at random.


a) What is the population and what does the relative frequency function look like?
b) What is the probability of the event that the winner is a student aged 40–65?
c) What is the probability of the event that a student aged 40+ is selected?

kan nogle hjælpe med c? 

40 + betyder det at man skal mindst være 40 og dereved større end 40?


Svar #1
19. februar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

kan det passe at svaret er 11%?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2018 af AMelev

Ja, 40+ betyder 40 eller mere, men ingen af sandsynlighederne er 11%.

Der er 9 personer i alt, så sandsynligheden for, at den udtrukne er en af de 3 under 40 år, er 3 ud af 9 altså 3/9 = 22%
På samme måde beregnes sandsynlighederne i b) og c)


Svar #3
19. februar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

B har jeg sagt 4/9

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2018 af AMelev

Jep.


Svar #5
19. februar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

i c skal jeg sige: 4/9+2/9= 6/9

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2018 af AMelev

Nemlig, og det kan du forkorte med 3.
Både i b) og c) bør du angive sandsynligheden i %.


Svar #7
19. februar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

I a) er population de 9 studerende og relativ frequently lig med 3/9, 4/9 og 2/9

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2018 af AMelev

Det lyder rigtigt.


Svar #9
20. februar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Og sample space er det S= ( 4 students under the age if 40, 4 students are between 40 and 65, 2 students are aged 65 and over)

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. februar 2018 af AMelev

Hvis jeg har forstået det rigtigt, så betyder det Udfaldsrum, og så er det {< 40, 40-65, > 65} eller hvordan det nu skal skrives.


Svar #11
20. februar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Okay tak

Svar #12
20. februar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan er de kommer frem til disse her sandsynlig
Vedhæftet fil:IMG_6349.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. februar 2018 af AMelev

Jeg tror bare, det er eksempel med nogle "tænkte" tal.

Dette er et nyt problem, så start en ny tråd.
Jeg er hverken godt nok inde i den engelske terminologi eller den mere avancerede sandsynlighedsregning til at kunne hjælpe dig, men det er der nok andre, der kan.


Skriv et svar til: opgave c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.