Matematik

HJÆLP til små opgaver

24. februar 2018 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg sidder med nogle små opgaver og jeg ved jeg har lavet dem en del gange før, men jeg er helt blank lige nu og kan simpelhen ikke få taget hul på nogen af dem, nogen der vil hjælpe? 

opgaverne er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: opgaver.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2018 af Mathias7878

2)

Differentier f(x) og indsæt det som dy/dx. Tilsvarende skal du erstatte y med f(x). Hvis højresiden er lig venstresiden, så er f(x) en løsning til differentialligningen.

3)

Differentier f'(x) og løs da f'(1) = -3 mht. til a.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2018 af AMelev

1) Du kender både centrum C(x0,y0) = (0,0) og radius r = √2, så indsæt i cirklens ligning
(x - x0)2 + (y - y0)2 = r
Indsæt parameterudtrykkene for x og y fra linjen i cirklens ligning og løs den mht. t. Indsæt løsningen/erne i parameterfremstillingen for at bestemme skæringspunktets/-ernes koordinatsæt.

3) Trykfejl i #1

Differentier f '(x) og løs da f '(1) = -3 mht. til a. 


"Bestem f '(x)" eller "Differentier f(x)" og ....


Skriv et svar til: HJÆLP til små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.