Fysik

Dampdannelse

24. februar 2018 af Kristensenalex - Niveau: A-niveau

Kan i hjælpe med denne opgave? Og er mine udregninger rigtige?

50 m3 vand opvarmes fra en begyndelsestemperatur på 20 grader C og fordampes til tør mættet damp ved et konstant tryk 12 bar.

a) Hvor stor energimængde anvendes i forbindelse med opvarmningen til kogepunktet?

Q=c\cdot m\cdot \Delta t=Q=4180\cdot 50000\cdot 80=16.720.000 MJ

b) Hvor stor energimængde anvendes til fordampningen?

Q=L_{f}\cdot m\cdot \Delta t=Q=2257\cdot 50000\cdot 80=9.028.000 MJ

c) Hvad er det totale energibehov?

Q_{total}=16.720.000+9.028.000=25.748.000 MJ

d) Hvad er dampens (den tørre) totale volumen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2018 af peter lind

b) Du skal ikke gange med temperaturstigningen

c) Brug P*V = n*R*T


Svar #2
24. februar 2018 af Kristensenalex

#1 er det bare Lf*m i b)

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2018 af peter lind

#2 ja


Svar #5
24. februar 2018 af Kristensenalex

Men c) + man a og b?

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. februar 2018 af peter lind

ja


Svar #7
25. februar 2018 af Kristensenalex

d) er det

m=\frac{Q_{total}}{c\cdot \Delta t}=\frac{28045000kj}{4,19\frac{kJ}{kg\cdot K}\cdot 80}=83666,5


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2018 af peter lind

Nej. Det er massen af 30 m3


Svar #9
25. februar 2018 af Kristensenalex

Hvordan 30 m3?

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2018 af peter lind

Undskyld. Jeg blev forledt af dit forslag. Det er volumet der spørges om. massen er uændret. Volumet findes af P*V=n*R*T


Skriv et svar til: Dampdannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.