Fysik

strålingsintensitet

25. februar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har brug for hjælp til opgave b..


Svar #1
25. februar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

jeg tager udgangspunkt udfra denne formlen, men jeg skal vel isolere I0?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2018 af mathon

                       \small I(x)=I_0\cdot e^{-\mu x}

a)
                       \small I(20\;mm)=\left ( 0{.}1\; \tfrac{W}{m^2} \right )\cdot e^{-(0{.}0578\; mm^{-1}) \cdot \left ( 20\; mm \right ) }=0{.}0315\; \tfrac{W}{m^2}
           


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2018 af mathon

b)
                       \small \small0{.}01\; \tfrac{W}{m^2}=I_0\cdot \left ( 0{.}314743 \right )

                       \small \small I_0=\frac{0{.}01\; \tfrac{W}{m^2}}{ 0{.}314743 }=0{.}032\;\tfrac{W}{m^2}


Svar #5
27. februar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

Mange tak! vil du hjælpe mig med opgave 3d? jeg har vedhæftet filen her.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r t og }T_{\frac{1}{2}}\textup{ m\aa les i d\o gn:}

                       \small N(t)=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}=N_0\cdot\left ( \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}} \right )^t=

                                     \small \small N(t)=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}=N_0\cdot\left ( \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}} \right )^t=10^{20}\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^t

                                     \small \small \small N(t)=10^{20}\cdot0{.}5^t

                       \small \small N(10)=10^{20}\cdot 0{.}5^{10}=9{.}76563\cdot 10^{16}


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2018 af mathon

\small \textup{henfaldskonstanten}
                                    \small k=-\ln(0{.}5)=0{.}693147

\small \small \textup{aktiviteten efter 10 dage:}   
                                    \small A=k\cdot N=\left (0{.}693147\; \textup{d\o gn}^{-1} \right )\cdot\left ( 9{.}76563\cdot 10^{16} \right )=6{.}76902\cdot 10^{16}\; \textup{d\o gn}^{-1}=

                                           \small 6{.}76902\cdot 10^{16}\cdot \left (1{.}15741\cdot 10^{-5}\; \textup{s}^{-1} \right )=7{.}83451\cdot 10^{11}\; s^{-1}=783{.}451\; GBq

                                                                                                 


Skriv et svar til: strålingsintensitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.