Matematik

Procent sænkning og hævelse

26. februar 2018 af aya111 - Niveau: 9. klasse

Hej hvordan er det man regner hævelse og sænkelse af procent?

f.eks. er jeg ved at regne denne opgave:

Hvilken pris får man hvis man først hæver en pris på 999 kr. med 17% og bagefter sænker den med 8%.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af mathon

                  \large \left ( 999 \; kr \right )\cdot 1{.}17\cdot 0{.}92


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du hæver prisen med 17% ved at gange med 1,17, og du sænker prisen med 8% ved at gange med 0,92. Så prisen bliver

999 * 1,17 * 0,92 = 1075,32 kr


Svar #3
26. februar 2018 af aya111

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2018 af SuneChr

# 0
Som du kan se, er det ligegyldigt, om man først hæver og derefter sænker eller
først sænker og derefter hæver.
(Det ligger selvfølgelig i den kendte sætning om, at faktorernes orden er ligegyldig).


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2018 af mathon

...\small \textup{n\aa r de enkelte priser \textbf{ikke} skal benyttes} :-)


Skriv et svar til: Procent sænkning og hævelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.