Fysik

Totalreflektion

26. februar 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan skal jeg løse opgaven?

Skal jeg bruge formlen sin(i)/sin(b)=n2/n1?

Jeg kender:

n2 = 2,417

n1= 1

sin(b) = 90 grader

Men er totalreflektion ikke når vinklen er over 90 grader?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 2018-02-26_22-36-25.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af peter lind

Det er sin(i)/sin(b) = n1/n2  så du får sin(i) = 1/n2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Den vinkel, du skal finde, svarer til brydningsvinklen 90 grader. Den kaldes grænsevinklen for totalreflektion. Ved større indfaldsvinkler optræder der totalreflektion.


Skriv et svar til: Totalreflektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.