Matematik

Stamfunktioner og ubestemt integral

27. februar 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp!

Opgvaen lyder

Betsem den stamfunktion f(x)=3x-6

Hvis graf har linjen y=-2 som tangent

Jeg har fundet frem til flg.

F(x)=3*1/2x^2 -6x

min x-værdi = 3x-6=-2

x-værdi=4/3

Nu vil jeg finde min y-værdi

F(4/3/=-2    ved ikke helt om det er rigtig, her får jeg -2

Nu vil jeg finde min k

-2=3*1/2*4/3^2-6*4/3+k

her får jeg k=226/3

Tror ikke helt at jeg er kommet frem til det rigtige resultat

er der nogen der kan hjælpe???

kh AP


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af SådanDa

Din tilgang er god nok, men for at finde din x-værdi skal du løse f(x)=0 (i stedet for f(x)=-2) da f jo betegner tangenthældningen, og linjen y=-2 har hældning 0.
Derefter løser du F(x)=-2 for k.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small F'(x) = f(x) = 0

  \small 3x-6 = 0

  \small 3x = 6

  \small x = \frac{6}{3} = 2

 Løs da

  \small F(2) = -2

- - -

 

 


Svar #3
27. februar 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Ok , tak for hjælp


Skriv et svar til: Stamfunktioner og ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.