Matematik

Ton

27. februar 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

Hej jeg skal lave denne eksamensopgave, er der nogle der kan hjælpe med hvordan man regner opgaven ud?

Vedhæftet fil: mat.PNG

Svar #1
27. februar 2018 af aya111

??hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2018 af AMelev

Allerførst p% af K betyder p%·K, så fx 7% af 200 = 0.07·200 = 14

1. Der var i 2014 62.5 tons forurening og 80%  af dem blev renset fra. Beregn 80% af 62.5.

2. 80% er renset fra, så der er 20% tilbage. Kald forureningen før rensning x, så er 20%x = 9 tons. Løs ligningen mht. x.

Når man lægger p%  til en størrelse, skal man gange med (1 + p%). Hvis der er tale om fald er p negativ.

3. I 2005 var der 8.15 tons. Det steg med 5%, så i 2006 var der 8.15·(1 + 5%) = 8.15·1.05 = ...
Dette resultat falder så med 9.7% det næste år, så det skal ganges med (1 - 9.7%) og 2007-resultatet stiger så 7.4%, så hvad skal der yderligere ganges med ?for at få 2008-resultatet?

4. Den er jeg lidt pas på, men hvis det mindre anlæg skal rense vandet fra første rensning yderligere, så miljøkravet er opfyldt, så skal de 20% resterende renses til 10%, dvs, at nr. 2 renseanlæg skal rense med 50%.
     


Skriv et svar til: Ton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.