Matematik

Reducering

28. februar 2018 af Jb123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan opgave 1 reduceres yderligere? og hvordan reducere man opgave 2 ?

Opgave 1)

(a-b)^2+2b(a-b) = a^2+b^2+2ab+2ab-2b^2 = a^2+b^2+4ab-2b^2

Opgave 2)

3x-3y/x^2-2xy+y^2 (Er opstillet som en brøk)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2018 af Mathias7878

Opgave 1)

  \small (a-b)^2+2b\cdot (a-b) = \underbrace{a^2+b^2-2ab }_{(a-b)^2} \ \underbrace{+2ab -2b^2}_{2b\cdot (a-b)} = a^2-b^2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2018 af fosfor (Slettet)

(3x-3y)/(x^2-2xy+y^2) =
3(x-y)/(x-y)2 =
3/(x-y)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2018 af Mathias7878

Opgave 2)

  \small \frac{3x-3y}{x^2-2xy+y^2} = \frac{3\cdot (x-y)}{\underbrace{(x-y)^2}_{x^2-2xy+y^2}} = \frac{3\cdot (x-y)}{(x-y)\cdot (x-y)} = \frac{3}{x-y}

- - -

 

 


Svar #4
28. februar 2018 af Jb123 (Slettet)

Åårh okay, mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.