Fysik

Henfaldsskemaer

28. februar 2018 af Helenemadsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Rb-87 er betaradioaktiv med halveringstid 28 år 

a) Skriv henfaldsskemaet

b) Beregn henfaldskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2018 af janhaa

t(1/2)=\ln(2)/k \\ k=\ln(2)/t(1/2)=7.85*10^{-9}\,s^{-1}b)


Svar #2
28. februar 2018 af Helenemadsen1 (Slettet)

er det opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2018 af peter lind

a) z nummer forøges med 1 og massetallet er uændret. Desuden kommer der en neutrino


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2018 af janhaa

#2

er det opgave b?

yes


Svar #5
28. februar 2018 af Helenemadsen1 (Slettet)

I opgave b er halveringstiden så 28 år?

Kan ikke rigtig finde ud af hvad du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2018 af peter lind

Henfaldskonstanten k er defineret ved N=N0*e-kt

Når der er gået tiden T½ d.vs. den tid hvor der er halvt så mange kerner har du

½N0=N0*e-k*T½ Ved at forkorte med N0 får man

½ = e-k*T½ <=> -ln(2) = -k*T½


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2018 af mathon

Rb-87 er betaradioaktiv med halveringstid 28 år 


                 \small _{37}^{87}\textrm{Rb}\;\rightarrow \; _{38}^{87}\textrm{Sr}\; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\; +\; \bar\nu


Skriv et svar til: Henfaldsskemaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.