Fysik
Dyppekogeren i en kogekande
Hej alle
Er igang med at skrive en rapport om nyttevirkningen af energi ved opkogning af vand, henholdsvist på en masseplade, induktionsplade og i en kogekande. Jeg ender indlysende nok, ud med at kogekanden har størst nyttevirking. Det tænker jeg er pga af dybbekogeren i bunden af kanden, da den er omgivet af vand, og bla. ikke først skal op igennem en gryde. Men mit problem er, at nyttevirkningen på kogekanden er 89,35%. Så hvor er det tabte energi gået hen?
På forhånd tak :)
Svar #3
04. marts 2018 af mathon
Beholderen er i energiudveksling med omgivelserne, selv om denne er minimeret i forhold til de andre opvarmningsmåder.
Svar #4
04. marts 2018 af ringstedLC
Selvom plastic er en dårlig varmeleder i forhold til metallet i gryder, kan du stadig mærke om en kogekande er tændt. Man kan i praksis ikke omdanne en form for energi til en anden uden tab.
Skriv et svar til: Dyppekogeren i en kogekande
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.