Fysik

Atomfysik

04. marts 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

Kunne godt bruge et hint til de her to opgaver a og b. Se vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. marts 2018 af peter lind

a. Løsrevnes elektroners energi ≈ energi af røntgenstålingen+energi af elektron i atomet

b) Energi = EL-EK =  h*f = h*c/l, h plancks konstant, c lyshastigheden og l bølgelængden


Svar #3
04. marts 2018 af Mikkeldkdk

Tak


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. marts 2018 af AngelOneOne

Hej,

Det #2 beskriver, er som sådan ikke en selvstændig, eller udledt formel, men en sammenhæng mellem formler:

E(nergi) =E_{L}-E_{K} og

E=h\cdot f og

E=\frac{h\cdot c}{\lambda } her er l blevet erstattet af λ - Symbolet for bølgelængde.

Derfor er ligning 1, lig med det du får hvis du laver ligning 2 eller 3 og omvendt.

Når du har disse tre formler, så kan du med formel 1, beregne E. E, kan du så sætte ind i ligning 3, og isolere λ. Dermed har du en ligning med kun en ubekendt, for både h og c er kendte konstanter og E har du jo beregnet.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #5
04. marts 2018 af Mikkeldkdk

Okay det giver mening det du skriver Angel. Får en bølgelængde på 5.65*10-11 meter. Burde bølgelængden ikke være meget længere?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2018 af mathon

             \small \lambda =\frac{h\cdot c}{\Delta E}=\frac{1239{.}84\; eV\cdot nm}{\Delta E}


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. marts 2018 af mathon

\small \small \textup{\textup{Din b\o lgel\ae ngdeberegning er rigtig.}}


Svar #8
05. marts 2018 af Mikkeldkdk

Hvordan viser jeg, hvilke energiniveauer i atomet som indgår ved de to andre energier 21,4 keV og 18,4 keV


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2018 af peter lind

Den spørges der ikke om. Hvis det er a) du hentýder til så se #2


Svar #10
05. marts 2018 af Mikkeldkdk

nej det er en opgave c) 


Svar #11
05. marts 2018 af Mikkeldkdk

se her


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. marts 2018 af peter lind

En L elektron falder ned i K skallen og udløser en foton med energien EL-EK. Denne foton slår en elektron ud af M skallen. Dennes energi er fotonenergien - bindningsenergien af M elektronen


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.