Matematik

Matematik Penge og renter

05. marts 2018 af Elninoo - Niveau: 9. klasse

Hej folkens, Per har 6000 kroner efter 9 år. Han får renter 1,03 per år. 

Har skrevet= k9=x(1,03^9. Det virker ikke. Hvad burde jeg gøre. Hjælp med formlen!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Får han 3% i rente om året?

6000 = x * 1,039  <=>

x = 6000/1,039 =


Svar #2
05. marts 2018 af Elninoo

Takker hvad med denne her: Per putter 7000 kroner ind i banken, efter 9 år har han 9200 kroner. 

Er det ikke såldes? k9=9200(1x^9? Or am i wrong 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

9200 = 7000 * (1+r)9


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er renten man skal finde, ikke sandt?

9200 = 7000 * x9  <=>

x = 9√(9200/7000) = 1,03

Så renten er 3%


Svar #5
05. marts 2018 af Elninoo

Hvad så med denne: Han ligger 12000 kroner ind, og får 7 procent i rente hvert år. Han får 29000 tilbage. Hvormange år har pengene lagt i banken. The last one! Thanks so much 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

29000 = 12000 * 1,07x 

Har I lært at løse sådan en? Hvis du ikke har lært om logaritmer, så må du løse den med Wordmat eller noget.

29000 = 12000 * 1,07x  <=>

1,07x = 29000/12000  <=>

x = log(29000/12000)/log(1,07)  <=>

x = 13,0

Så pengene har stået der i 13 år.


Svar #7
05. marts 2018 af Elninoo

Hm, hvad taster jeg ind på wordmat. 29000=12000*1,07x= får det til 2 .... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det skal være 1,07x. x skal stå som en potens.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Prøv at skrive 1.07 i stedet for 1,07


Svar #10
05. marts 2018 af Elninoo

It works now, thanks ;=D


Skriv et svar til: Matematik Penge og renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.