Fysik

Lydenshastighed

05. marts 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Hvad tænker du selv om de 3 spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan finde lydhastigheden som hældningen af grafen. Du har enheden sekunder på x-aksen og enheden meter på y-aksen, så du har fundet lydhastigheden til 0,3558 m/s. Mon ikke du skulle have været enheden kilometer på y-aksen? Så passer det bedre med en lydhastighed på 0,3558 km/s = 355,8 m/s.


Svar #3
05. marts 2018 af janiw (Slettet)

Forstår ikke, er den proportionel?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

proportionel betyder   y=ax

Dvs. en lineær sammenhæng   y=ax+b  er proportionel hvis b=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Sammenhængen mellem den tilbagelagte afstand Δx og den forløbne tid Δt er

Δx = v * Δt

Så hastigheden v er hældningen på grafen.


Skriv et svar til: Lydenshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.