Matematik

Trigonometri

05. marts 2018 af Selma17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen

jeg har problemer med følgende opgave da jeg ikke ved hvilken formel jeg skal bruge og hvordan jeg løse den uden lommeregner ift. cos, sin eller tan (hvis det er det man skal bruge)

Opgaven lyder som føler:

På figuren ses to retvinklede trekanter ABC og DEF, der er ensvinklede. Nolge af sidelængderne er angivet på figuren

Bestem sildelænge BC og DE (billede er vedhæftet)

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af Mathias7878

|BC| kan bestemmes vha. pythagoras.

|DE| kan bestemmes ved at finde skaleringsfaktoren k ved at divdere |EF| med |BC| og derefter gange |AB| med k.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2018 af SuneChr

ΔABC er ensvinklet med ΔDEF
Da har man

\frac{|BC|}{|EF|}=\frac{|AB|}{|DE|}
|BC| beregnes med Pythagoras'.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2018 af Mathias7878

Læs evt:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/trigonometri/ensvinklede-trekanter

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2018 af Mathias7878

  \small |BC| = \sqrt{|AB|^2-|AC|^2} = \sqrt{10^2-8^2} = \sqrt{36} = 6

samt

  \small k = \frac{|EF|}{|BC|} = \frac{9}{6} = 1.5

hvoraf

  \small |DE| = k\cdot |AB| = 1.5\cdot 10 = 15

- - -

 

 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.